La Barni

la barni foto

Marc Sambola (compositor i director musical), Marc Vilavella (actor, director i cantant) i Gracia Fernández (actriu i cantant) som els directors artístics de LA BARNI TEATRE, companyia fundada el setembre de 2006 un cop estrenat el nostre primer espectacle OJOS VERDES. MIGUEL DE MOLINA IN MEMORIAM. Aquest musical  neix a l’Institut del Teatre de Barcelona com a treball de final de carrera d’interpretació de Marc Vilavella.

Aviat OJOS VERDES. MIGUEL DE MOLINA IN MEMORIAM es programa en dues temporades consecutives (setembre de 2007 i juliol de 2009) al BROSSA ESPAI ESCÈNIC de Barcelona  i aconsegueix un gran èxit de crítica i públic. Realitza una gira per diferents ciutats de Catalunya i es presenta a Madrid a la SALA TRIÁNGULO el juliol de 2010. L’espectacle obté dos premis a l’edició del mateix any dels Premios de Teatro Musical en les categories de Millor Actor de Musical (Marc Vilavella) i Millor Actor de Repartiment (Albert Mora), a més d’altres tres nominacions (Millor Musical, Millor Director Musical  i Millor Director d’Escena). També aconsegueix dues nominacions als Premis Butaca 2008 (Millor Actor de Musical i Millor Musical). El setembre de 2011 l’espectacle es programa  a Madrid al TEATRO FERNÁN GÓMEZ amb les localitats exhaurides tres setmanes abans d’acabar les funcions. OJOS VERDES es reposa a LA SECA ESPAI BROSSA del 13 de desembre de 2012 al 6 de gener de 2013 i del 12 de desembre de 2013 al 12 de gener de 2014.

L’èxit del primer espectacle ens anima a emprendre un nou repte: la creació íntegra d’un musical a partir d’un laboratori de creació. Fruit d’aquest treball neix EL PROJECTE DELS BOJOS, UNA UTOPIA MUSICAL, espectacle programat el  gener 2011 a l’ ALMERIA TEATRE de Barcelona.

El gener de 2012 vam presentar, a la NAU IVANOW, l’embrió del que seria el nostre tercer espectacle, LE LLAMAN COPLA: Un espectacle en format de concert teatralitzat a partir d’algunes de les joies imprescindibles de la cançó popular espanyola. Rapidament aquest espectacle va ser programat a Madrid al TEATRO FERNÁN GÓMEZ del 6 de juliol al 5 d’agost de 2012. A Barcelona va ser programat al VERSUS TEATRE els mesos de febrer i març de 2013 i al TEATRE GAUDÍ BARCELONA del 16 d’agost fins el 29 de setembre del mateix any.

L’any 2014 vam estrenar, sota la direcció de Xavi Casan, TAN BONICA AQUESTA NIT a La Seca Espai Brossa i va ser reposada el març de 2019 a El Maldà de Barcelona. Aquest espectacle és una recorregut per més de vuit dècades de teatre musical nord-americà a guitarra i veu.

Actualment hem presentant el nostre cinquè espectacle, LA FILLA DEL MAR, amb text i lletres de Jaume Viñas, música i lletres de Marc Sambola i dirigit per Marc Vilavella. A partir del clàssic d’Àngel Guimerà, aquest musical estrenat al GREC FESTIVAL de BARCELONA el juny de 2021 al Teatre Condal amb producció de FOCUS i GREC, farà gira de setembre de 2021 a gener de 2022 i tornarà a fer una llarga temporada a partir del febrer de 2022 al mateix Teatre Condal.

instagram-xxlunnamedtwitter-logo-png-green-5